Начало За нас Новини Услуги Фирми Европейски проекти и програми Рекламодатели Контакти  
Красивата природа на България привлякла интереса на арабски туристи

Платежоспособните арабските туристи са привлечени от отличните климатични условия и красивата природа в България, която предлага комфорт в пътуването и близки разстояния за бързо предвижване. Тези оферти предизвикаха голям интерес към щанда ни както сред арабски партньори на българските туроператори, така и у изложители от други страни в рамките на изложението.

Това съобщиха от Министерството на икономиката по повод участието на България в най-значимото международно туристическо изложение в Близкия изток Arabian Travel Market от 5 до 8 май в Дубай.

България демонстрира в Дубай отличните си възможности за морски, балнео- и СПА ваканции, за разнообразни семейни почивки в луксозни хотели, а също и за развлекателен туризъм, съобщават още от ведомството.

Щандът, с който се представя България тази година, е с по-голяма площ и оригинален дизайн. Освен организаторите от Министерството на икономиката и енергетиката чрез референта за арабския пазар Никола Маневски участват още хотел "Интернационал" – курортен комплекс Златни пясъци, компаниите Travel TSH, Profi Tours и Orange Tour, посочват от министерството. Общините Варна, Хасково, Стамболово и Димитровград се представят с общ проект за развитие на местния туризъм, финансиран с евросредства по програма на регионалното министерство.


Фирми свързани със статията:
Отрасъл: Други
Източник: Дневник

 
 
© Рипорт.БГ АД | София 1756, ж.к. Младост 4, ул. Рачо Петков Казанджията 8, АДОРА Бизнес Център, ет.6 | info@report.bg | 02/975 34 71, 971 89 32 ф. 02/971 80 91