Начало За нас Новини Услуги Фирми Европейски проекти и програми Рекламодатели Контакти  
Министерството очаква с 23% повече чартъри с руски туристи през лятото

На този етап няма анулирани чартърни полети от Украйна, а от Русия се очаква ръст от около 23 процента на чартърните полети, съобщи министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев пред депутатите от парламентарната комисия по икономическата политика и туризъм, цитиран в прессъобщение.

В отговор на въпрос на депутата от "Коалиция за България" Корнелия Нинова Стойнев увери, че се прави всичко възможно кризата в Украйна да няма негативен ефект върху българския туризъм. Сред мерките той изброи участието в туристически борси за привличане на туристи, преодоляването на сезонния характер на туристическия продукт, увеличането на консулските служби в Русия. По думите му до януари-февруари тази година има 4.5% на туристите през зимата.

През миналата година украинските туристи са били приблизително 300 хиляди, желанието ни е и тази година колкото се може повече украински туристи да дойдат в България, отбеляза Стойнев. 

В отговор на въпрос от ГЕРБ за предложението на Йордан Цонев (ДПС) за сливане на комисиите за защита на конкуренцията и на потребителите, Стойнев изрази мнение, че това е правилна мярка и необходима стъпка, която ще доведе до по-голяма ефективност и подобряване на работата на комисията за защита на потребителите.

На въпрос от ДПС за мерките, които се предприемат за увеличаване на чуждестранните инвестиции, министърът отбеляза, че е почти готов нов закон за насърчаване на инвестициите. Предстои той да бъде обсъден с бизнес сдруженията.  Според Стойнев новият нормативен акт ще даде възможност на чуждестранните инвеститори по-бързо да осъществяват инвестиционните си намерения.

По думите на министъра ведомството работи върху 11 инвестиционни сертификата за около 500 млн. лв., чрез които се очаква да се създадат около 4000 работни места, но имало запитвания за инвестиции общо за 3 млрд. лв.


Фирми свързани със статията:
Отрасъл: Други
Източник: Дневник

 
 
© Рипорт.БГ АД | София 1756, ж.к. Младост 4, ул. Рачо Петков Казанджията 8, АДОРА Бизнес Център, ет.6 | info@report.bg | 02/975 34 71, 971 89 32 ф. 02/971 80 91