Начало За нас Новини Услуги Фирми Европейски проекти и програми Рекламодатели Контакти  
БНБ разреши вливането на Юнионбанк в Първа инвестиционна банка

БНБ разреши вливането на Юнионбанк в Първа инвестиционна банка.

През август миналата година ПИБ обяви, че е купила Юнионбанк. Тогава цената не беше обявена. От одитирания доклад на банката купувач се разбира, че по сделката са платени 46.94 млн. лв., или 24 млн. евро за 100% от капитала, съобщи "Капитал Daily". Това оценява купената банка доста ниско, на едва 24% от собствения й капитал, пише изданието.

"Всички активи, пасиви и дейности на вливащата се банка преминават към ПИБ АД, като правата и задълженията на клиентите на "Юнионбанк" ЕАД, в това число на нейните вложители, кредитополучатели и други клиенти, остават такива, каквито са били до момента на вливането, без да е необходимо предприемането на каквито и да е допълнителни действия от тяхна страна", се посочва в съобщението на БНБ.

Запазват се всички отношения, свързани със защита на влоговете на гражданите, домакинствата и бизнес клиентите.

Анализът на БНБ, извършен по повод издаване на разрешението, показа, че след вливането кредитната институция ще подобри финансовите си показатели.


Фирми свързани със статията:
Отрасъл: Други
Източник: Дневник

 
 
© Рипорт.БГ АД | София 1756, ж.к. Младост 4, ул. Рачо Петков Казанджията 8, АДОРА Бизнес Център, ет.6 | info@report.bg | 02/975 34 71, 971 89 32 ф. 02/971 80 91